Zelf een webshop bouwen vergt zeer veel tijd en geld. Voor grote bedrijven is dit misschien een optie, maar kleinere bedrijven zullen zich dit niet kunnen permitteren. Daarnaast ben je als ondernemer natuurlijk liever bezig met waar je goed in bent: ondernemen.

Een webshop moet er net zoals je winkel goed uitzien en net zoals bij een gewone winkel moet hij ook slim ingedeeld zijn. Alles moet duidelijk te vinden zijn anders raakt de bezoeker de weg kwijt en "klikt" hij zichzelf je winkel weer uit. Je bestaande klanten kunnen thuis door de producten bladeren en nieuwe bezoekers van je webshop kunnen je nieuwe klanten van de toekomst worden.

Webdesign voor bedrijven begeleidt haar klanten bij het complete proces zoals het installeren van de software, het kiezen van de layout, de inrichting van de webshop en het kiezen van de juiste betalings- en verzendmogelijkheden.
Het resultaat: een professionele webshop met zeer veel mogelijkheden maar toch betaalbaar.

OpenCart webshop

OpenCart logo

OpenCart is een van de beste opensource webshop software van dit moment. Het bestaat al ruim 13 jaar en in 2011 heeft het zelfs de Open Source Commerce OSC Awards gewonnen voor beste software en beste forum en andere genomineerde zoals Prestashop en Magento achter zich gelaten.
OpenCart is erg gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel kleine als grote webshops.

Gemakkelijk uit te breiden via extensies

Een OpenCart webshop is modulair opgebouwd en kan eenvoudig worden uitgebreid met "extensies". Een extensie is een stukje software met bepaalde functionaliteit. Door het installeren hiervan kan eenvoudig extra functionaliteit worden toegevoegd.

OpenCart Extension store

Enkele voorbeelden van extensies:

  • Nieuwsbrief extensie
  • Veelgestelde vragen extensie
  • Extra verzend en betaalmethodes
  • Banner met producten

Responsive webdesign

De template van een webshop bepaald het uiterlijk van je webshop. Ook OpenCart templates zijn responsive en zien er dus op alle apparaten professioneel uit. Met de templates die ik gebruik is zeer veel mogelijk zodat ook jouw webshop er uniek uitziet.

Beheer via Android app

Het beheer van de webshop kan ook gedaan worden met een Android app. Hiermee kun je eenvoudig bestellingen, klanten en producten bekijken en wijzigen. De app geeft een pushmelding op je tablet of smartphone als er een bestelling binnen is. Op die manier kun je direct reageren en ben je niet afhankelijk van mail en een browser.

Zoekmachine vriendelijk

Uiteraard wil je ook dat je webwinkel snel gevonden wordt door zoekmachines. Binnen OpenCart kun je standaard al wat optimaliseren door het toevoegen van "metatags". Echter door het toevoegen van een SEO extensie is nog meer mogelijk zoals het aanpassen van de URL's en pagina optimaliseren voor Social Media.

Waarom een webshop van Webdesign voor bedrijven?

Ik kan je een complete webshop leveren tegen een betaalbare prijs. Uitermate geschikt voor ondernemers die willen verkopen zonder hoge investeringen of maandelijkse kosten en volledig aangepast naar jouw wensen.
Hieronder een greep uit de vele mogelijkheden van onze webwinkels: